En iyi uygulamalar ve Optimizasyon ipuçları


AdSense kazançlarınızı optimize etmenin en iyi yolu, hesabınızın iyi sicilini korumaktadır. Bunun için, uygulamanızın ürüne özel politikalara ve genel AdSense program politikalarına uygun olmasını sağlamanız gerekir.
Bununla birlikte, hesap kazançlarınızı en üst düzeye çıkarmak için, izlemenizi önerdiğimiz bazı basit en iyi uygulamalar vardır. Özellikle:
  • Doğru meta verileri kullanın. Reklam isteğinin "descriptionUrl" parametresi, içeriğe dayalı reklam seçiminde ek taranabilir HTML gibi işlev gösterir. Bu parametre üzerinden sağladığınız içeriğin, açık artırmada rekabet eden reklam grubunun büyüklüğü üzerindeki etkisi çok fazladır. Videoya/oyuna ve sunduğunuz hizmete ilişkin açıklamalar tam cümle olmalıdır. İyi bir açıklama URL'si aşağıdakine benzer:
    <html>
    <head>
    <title>Zorlu Labirent | OrnekOyunYayincisi.com</title>
    </head>
    <body>
    <h1>Zorlu Labirent</h1>
    <p>Zorlu labirent, oyuncuların en kısa sürede labirentten çıkması üzerine kurulu bir oyundur. Aktarma modu, karşılaşma modu ve zamana karşı yarışma modu dahil birkaç oyun modu vardır. Arkadaşlarınızla yarışarak oynayın!</p>
    <h2>OrnekOyunYayincisi.com Hakkında</h2>
    <p>2002 yılından bu yana faaliyet gösteren OrnekOyunYayincisi.com, tüm dünyadaki kullanıcılara yüksek kalitede çevrimiçi flash oyunlar sunmaktadır! Ücretsiz oyunların yanı sıra harika dijital ödüllere harcamak üzere puan kazanmak isteyen kullanıcılar için birinci sınıf, yalnızca abonelik esaslı oyunlar da sunuyoruz!</p>
    <h2>Zorlu Labirent Oyun Etiketleri</h2>
    <p>Kullanıcılar bu etiketleri kullanarak web sitenizde oyun araması yaparlar:</p>
    <ul>
    <li>Ücretsiz</li>
    <li>Tek Oyunculu</li>
    <li>Çok Oyunculu</li>
    <li>Yapboz Oyunu</li>
    <li>Geliştiriciler</li>
    </ul>
    </body>
    </html>

    Nasıl kullanacağınızla ilgili ek bilgiler için IMA teknik hızlı başlangıç kılavuzunu inceleyebilirsiniz.
  • Temalı kanallar kullanın. Video/Oyunlar için AdSense hesabınızı oluştururken, ayrıca bir dizi temalı kanal da oluştururuz. Reklamlarım sekmesine gidip, yandaki bölmede ürünü seçtikten sonra Özel kanallar'ı tıklarsanız, AdSense arayüzünüzde bu kanalları görürsünüz. Bu kanallar YouTube reklamverenlerinin kullandığı kanalların aynısıdır. YouTube reklamverenleri genellikle YouTube'un ötesine erişmenin yollarını aradıklarından, yalnızca uygun kanalları kullanarak daha geniş bir reklam grubuna kolaylıkla erişebilirsiniz. Reklam isteklerinizden her birini, içeriğinizle alakalı kanal grubuyla açık bir şekilde ilişkilendirmeniz gerektiğini unutmayın. Kanalları kullanmak üzere reklam isteğinizi nasıl yapılandıracağınızla ilgili yönergeler için lütfen teknik hızlı başlangıç kılavuzusayfasını inceleyin.
  • Tüm reklam biçimlerini kullanın. IMA SDK'sı farklı türde reklamlar için istekte bulunmanıza olanak sağlar. Kullanılabilir biçimlere tam bir genel bakış için lütfen Video/Oyunlar için AdSenseürün giriş sayfalarını inceleyin. Tüm farklı reklam biçimlerini kullanmanızı öneririz. Örneğin:
    • Video için AdSense yayıncısıysanız, video içerikten önce oynatmak üzere videodan önce gösterilen bir video reklam, video boyunca görünen yer paylaşımlı reklamlar ve videonun sonunda oynatmak üzere alanın tamamını kullanan reklamlar (video sonrası resim reklam biçimi) için istekte bulunabilirsiniz.
    • Oyunlar için AdSense yayıncısıysanız, ilk isteğinizde video reklamlar için istekte bulunabilir ve ardından, video isteğiniz yerine getirilmezse, sitenizi alanın tamamını kullanan reklamlarla doldurabilirsiniz. Genel olarak, video reklamlar, alanın tamamını kullanan reklamlara kıyasla daha yüksek eBGBM'ye sahiptir.
  • Raporlamayı iyileştirmek için kanallar oluşturabilirsiniz. Kanallar sayesinde, belirli sayfaların ve reklam birimlerinin performansı hakkında ayrıntılı raporlar görüntüleyebilirsiniz. Bir sayfa veya reklam birimi kombinasyonuna kanal atayarak, büyük şerit ile şeridin karşılaştırmalı performansını izleyebilir veya motosiklet sayfalarınız ile otomobil sayfalarınızı karşılaştırabilirsiniz. Kanallar ile ilgili daha fazla bilgi için yardım merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.
Devamını Oku!

0 yorum:

Yorum Gönder