AdSense politikaları: başlangıç kılavuzu


AdSense'e katılan tüm yayıncıların, Google ile uzun ve başarılı bir iş ortaklığına sahip olmasını arzuluyoruz. Bunun gerçekleşmesi için AdSense program politikalarıyla ilgili bilgi sahibi olmanız önemlidir. Politikalarımızı ne kadar iyi bilirseniz, Google reklamlarını görüntülediğiniz tüm sitelerin ve sayfaların bu politikalara tam olarak uygun olması o kadar mümkün olur.
Başlangıç olarak aşağıda, en önemli ve en sık ihlal edilen politikalardan bazıları üzerinde durduk. Burada sıralanan basit kurallar politikalarımızın kapsamlı bir listesi değildir. Ancak, bu kurallara uymak hesabınızın iyi sicilini korumanıza yardımcı olur:

Tıklamalar ve gösterimler

Uzmanlarımız, sizin çıkarlarınızı ve reklamverenlerimizin çıkarlarını korumak amacıyla hem otomatik sistemler kullanarak hem de manuel incelemeler yaparak, Google reklamlarının aldığı tıklamaları ve gösterimleri dikkatle izlemektedir. Bunu, sayısı yapay olarak yükseltilmiş maliyetlerden reklamverenlerimizi koruyabilmek için yaparız. Sitelerinizin mümkün olan en yüksek kalitede trafik oluşturmasını sağlamak için yararlanabileceğiniz bazı yöntemler aşağıda belirtilmiştir:
  • Sitenizdeki kendi Google reklamlarınızı tıklamayın.
    Sitenizde reklamı görüntülenen reklamverenlerden biriyle ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz, lütfen reklamın URL'sini doğrudan tarayıcınızın adres çubuğuna girin veya AdSense önizleme aracını kullanın. Önizleme aracını kullanırken, tıklama veya gösterim tahakkuk etmez.
  • Herhangi birinden sitenizde gösterilen Google reklamlarınızı tıklamalarını istemeyin.
    Sitenizde gösterilen Google reklamlarınızı tıklamaları için kullanıcıları teşvik etmek (doğrudan veya dolaylı olarak, kendi sitenizde, üçüncü tarafların sitelerinde veya e-posta yoluyla) kesinlikle yasaktır. Kullanıcılar Google reklamlarını daima, reklamı yapılan hizmetlerle ilgilendikleri için tıklamalıdır (sitenize para kazandırmak veya bir amaç doğrultusunda para toplamak ya da kendileri adına bir tür fayda sağlamak üzere değil).
  • Sitenize aldığınız reklamların yerini özenle seçin.
    Yayıncılar, reklamların yanlışlıkla tıklanmasına yol açmak için hiçbir zaman hilelere veya yanıltıcı uygulamalara başvurmamalıdır. Reklamlarınızın, sitenizde etkileşimli öğelerden uzağa doğru şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Reklamlar, çevrelerindeki içeriği taklit etmemeli ve yanıltıcı başlıkların altına yerleştirilmemelidir.
    • Reklamlar ve sayfa denetimleri arasında yeterli alan bırakın. Örneğin, oyun içeren sitelerde, reklamları oyun denetimlerine çok yakın yerleştirmekten kaçınmaya çalışın. Genellikle, flash oynatıcı ve reklam arasında en az 150 piksellik bir mesafe bırakılmasını öneririz.
    • Geçiş sayfalarına, oyun sitelerine veya internet üzerinden yayınlanan videolar içeren sitelere lütfen görüntülü reklam ağı reklamları yerleştirmeyin. Video yayını yapan veya oyun oynanılan sitenizden yer paylaşımı, yayın içi videolar veya ara yerleşimlerle para kazanmak istiyorsanız, Videolar için AdSense ve Oyunlar için AdSense sayfalarına bakabilirsiniz.

  • Sitenizin nasıl tanıtıldığının farkında olun.
    Yayıncıların, trafik satın alırken veya üçüncü taraflarla kampanyalar oluştururken çok dikkatli olması gerekir. Herhangi bir reklam ağıyla anlaşmadan önce, sitenizi hiçbir zaman pop-up'lardaveya herhangi bir yazılım uygulamasının yürüttüğü işlemlerin sonucu olarak görüntülemeyeceklerinden emin olmalısınız. Ayrıca, herhangi bir çevrimiçi reklamcılık hizmetinden yararlanan yayıncıların Google'ın Açılış Sayfası Kalite Yönergeleri'ne uyması gerektiğini lütfen unutmayın.
  • Google Analytics'i kullanın.
    Henüz Google Analytics kullanmıyorsanız, site trafiğinizi daha iyi anlamak ve optimize etmek için yüklemenizi öneririz. Trafiğinizin nereden geldiğini bilmek, sitenizden en fazla yararı elde etmede önemli bir yol katetmenizi sağlar. Analytics'le ilgili daha fazla bilgiyi kendi sitesindenedinebilirsiniz. Alternatif olarak Analytics YouTube kanalındaki yararlı videoları izleyebilirsiniz.

İçerik yönergeleri

Yayıncılar, reklamlarının gösterildiği bütün sayfalardaki içerikten sorumludur. İçerik, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe yer veren sitelerde olduğu gibi başkası tarafından oluşturulmuş olsa bile bu sorumluluk geçerlidir.
  • Google reklamlarının görüntülendiği sayfalar/siteler için içerik sınırlamaları vardır.
    Google reklamları, yetişkinlere veya erişkinlere yönelikkumarla ilgilitelif hakkıyla korunanşiddeti özendiren veya nefreti teşvik eden materyaller dahil olmak üzere, program politikalarımız tarafından yasaklanan hiçbir içerik türüyle birlikte görüntülenemez. Tüm sayfalarınızın bu politikalara uygun olmasını sağlamak sizin sorumluluğunuzdur.
  • İçeriği benzersiz ve alakalı olan siteler oluşturun.
    Google, kullanıcılara herhangi bir yarar sağlamayan alanlara karşı önlem alacaktır. Google'ın Web Yöneticisi Yönergeleri ile ilgili bilgi edinmek, başarılı yayıncıların kullandığı aşağıdakiler gibi bazı en iyi uygulamaları öğrenmenizi sağlayacaktır:
    • Alakalı ve kısa içeriğe odaklanın, zira web sayfalarının içeriğine veya koduna aşırı sayıda, yinelenen veya alakasız anahtar kelimeler eklenmesine izin verilmeyecektir.
    • Sitenizin web sayfalarında gizli metin veya gizli bağlantılar kullanmaktan kaçının.

Reklam uygulaması

Kod, hesabınızda oluşturulduktan sonra değiştirilmemeli ve pop-up'lar, yazılımlar veya Google'ı taklit eden siteler gibi AdSense politikalarına aykırı yerlere yerleştirilmemelidir.
  • AdSense kodu üzerinde değişiklik yapmayın.
    Siz kodunuzu oluşturduktan sonra, kodun herhangi bir parçasını veya herhangi bir nedenlereklamların tasarımını, davranışını, hedeflerini veya yayınını, Google tarafından bunu yapmanıza özel olarak izin verilmedikçe değiştirmemenizi rica ediyoruz.
  • Pop-up komut istemleri veya otomatik yazılım yüklemeleri kullanmayın. 
    Google İnternet'te kullanıcı deneyimini iyileştirmeye kararlıdır ve sorumlu yazılım ilkelerinindesteklenmesi bu çabanın bir parçasıdır. Google reklamlarını gösteren siteler kullanıcılardan makinelerine yazılım yüklemelerini isteyemez. Ayrıca yayıncılar, kullanıcıların tarayıcı ana sayfalarını otomatik olarak veya pop-up komut istemleri yoluyla değiştirmeyi denememelidir.
  • Google ticari markalarına saygı gösterin.
    Google sayfalarının çerçevelenmesi veya taklit edilmesi Google Marka Özelliklerinin Kullanımına yönelik Yönergeler tarafından kesinlikle yasaklanmıştır. Buna ek olarak, yayıncılar, Google ticari markaları, logoları, web sayfaları veya ekran görüntüleri gibi Google Marka Özelliklerini, Google'ın önceden yazılı izni olmaksızın kullanamaz.

Devre dışı bırakılmış reklamlar veya hesap:

Sitenize veya hesabınıza yönelik reklamları devre dışı bırakmamız durumunda, bu reklamların yeniden etkinleştirilmesinin tek yolu bildirim e-postasını dikkatle okumak ve isteklerimizi yerine getirmektir.
  • Duyarlı olun.
    Hesabınızla ilgili sizinle bağlantı kurmamızın gerekmesi ihtimaline karşı, hesabınızla ilişkilendirilmiş e-posta adresinin güncel olduğundan emin olun. Yayıncılardan AdSense ekibi tarafından gönderilen e-postaları dikkatle okumaları ve isteklerimize duyarlı olmaları rica edilir. Ancak, duyarlı olmak konuyla ilgili bize yazmanız gerektiği anlamına gelmez. Size bir siteyle ilgili sorunları bildirirsek, lütfen siteler ağınızın tamamının tüm AdSense politikalarımıza uygun olmasını sağlamak için başka sayfalardaki veya sitelerdeki sorunları gidermek için de vakit ayırın.
AdSense program politikalarına ve yukarıda belirtilen kurallara uygun hareket ettiklerinden emin olmak için, yayıncıları sürekli inceliyoruz. Reklamlar gösteren bir sitenin bu politikaları ihlal ettiğini düşünüyorsanız, lütfen bize bildirin. Devamını Oku!

0 yorum:

Yorum Gönder