Google Adsense - Reklamlar






Google Adsense - Reklamlar













Yardım Forumunda sık yöneltilen sorulara ilişkin faydalı bilgiler burada sunulmuştur. Sorularınızı göndermeden önce lütfen aşağıdaki bağlantılara göz atın. Bunun sorunlarınızın çözümüne yardımcı olacağını umuyoruz!
Reklam uygulaması
S: Reklamlarım web sitemde gösterilmiyor. Bu soruna nasıl çözüm bulabilirim?
C: Lütfen aşağıda sıralanan başlıca nedenleri ve mevcut durumunuzu gözden geçirin.
1. Hesabınız henüz tam olarak onaylanmamıştır.
AdSense'e ilk kez başvurduğunuzda, başvurunuz iki adımda incelenir. Birinci adım hemen siz başvurduktan sonra gerçekleşir ve bu adımı geçerseniz, AdSense hesabınıza ve reklam koduna erişim elde edersiniz. İkinci adım ise yalnızca siz kodunuzu sayfada uyguladıktan sonra gerçekleşir. Bunu yaptığınızda, ikinci inceleme bir süre sonra otomatik olarak başlayacaktır. Dolayısıyla, AdSense'i kullanmaya başladığınızı bize bildirmenize gerek yoktur. Bu süre boyunca, AdSense hesabınızda, size reklam birimlerinizin tam onay alınıncaya kadar sayfa arka planının parlamasına olanak tanıyan boş alanlar olarak görüneceğini bildiren kırmızı bir uyarı görürsünüz. İnceleme tamamlandıktan sonra, yayındaki reklamlar sitenizde otomatik olarak görünür ve size hesabınız için reklamların etkinleştirildiğini bildiren bir e-posta göndeririz.
2. Reklam kodları doğru yapıştırılmamıştır.
AdSense hesabınızda kodu kopyalamak için, kutunun içeriğini seçmek üzere "AdSense kodunuz" kutusunun içinde herhangi bir yeri tıklayın. Kutunun tamamı mavi renkle vurgulandığında, kodun seçildiğini anlarsınız. Ayrıntılar için lütfen aşağıda belirtilen adresleri ziyaret edin.
3. PIN'iniz girilmemiştir.
PIN kodunuzu, PIN'in verildiği tarihten itibaren 6 ay içinde girebilirsiniz. PIN kodunu 4 ay içinde girmediyseniz, sitenizdeki ödemeli reklamları boş alanla değiştiririz. 6 ayın sonunda PIN kodunuzu hala girmediyseniz, hesabınız devre dışı bırakılır ve ödenmemiş kazançlarınız ilgili reklamverenlere geri ödenir. İlk PIN kodunuz elinize ulaşmazsa, iki kez yeni PIN isteyebilirsiniz. Yeni PIN istemeye ilişkin talimatları öğrenmek için, "Yeni PIN isteme" bölümene bakabilirsiniz. (http://www.google.com/adsense/support/as/bin/answer.py?answer=160106&hl=tr)
4. Sitenizde çok fazla reklam birimi mi var?
Politikalarımız, yayıncıların bir web sayfasına aşağıda belirtilen sayılarda reklam yerleştirmelerine izin vermektedir:
- En fazla üç reklam birimi
- En fazla üç bağlantı birimi
- En fazla iki arama kutusu
Bir web sayfasına izin verilen sayıdan daha fazla reklam yerleştirdiyseniz, reklamlar yalnızca izin verilen sayıda reklam biriminde gösterilir.
5. Siteniz daha önce bir AdSense politikasını ihlal etti mi?
Program politikalarımızla uyumlu olmadığı için sitenizde reklam sunumu devre dışı bırakılmış olabilir. (http://www.google.com/adsense/support/as/bin/answer.py?answer=48182&hl=tr) Bu durumda, AdSense giriş e-postanıza veya bundan farklı olarak belirttiyseniz iletişim e-postanıza bir bildirim gönderilmiştir.
http://www.google.com/adsense/support/as/bin/answer.py?answer=1208336&hl=tr adresinde belirtilen diğer nedenlere de göz atın.
S: Reklamım web sitemin içeriğiyle alakalı değil. Bu sorunu düzeltebilir miyim?
C: Bölüm hedeflemeyi kullanmanızı öneririz.
Reklam alaka düzeyi ve reklamları filtreleme ve engellemeyle ilgili daha fazla ayrıntıya ulaşmak için aşağıdaki URL'yi de ziyaret edebilirsiniz:
Reklamlarınızın dili yanlışsa:
Devamını Oku!

0 yorum:

Yorum Gönder